Płatki ryżowe z bananem i truskawkami
10:07
Takie śniadanie jem ostatnio bardzo często. Jaglanka chwilowo poszła w odstawkę. Teraz królują płatki ryżowe na zmianę z gryczanką. Są tak banalne w przygotowaniu, że zastanawiałam się czy dodawać przepis, ale są jednocześnie tak smaczne, że szkoda, żebym się z Wami nie podzieliła tym pomysłem. Jedzcie, póki sezon truskawkowy trwa! :)
Składniki:
- 1/2 szklanki płatków ryżowych
- 1,5 szklanki mleka roślinnego (lub wody) - u mnie 1/2 szklanki mleka kokosowego z puszki + 1 szklanka wody
- 1 rozgnieciony banan
- garść rozgniecionych truskawek
Płatki gotujemy 3 minuty, dodajemy owoce, ew. dosładzamy (ja łyżeczką miodu).
2 komentarze
Ja nie jestem fanką ryżowych, ale Twoje są tak kremowe, że chętnie bym je spałaszowała. ;)
OdpowiedzUsuńPs. Dodałam do obserwowanych. ;)
dzięki! :)
Usuń