Słodki mus z pieczonej dyni
01:38
Dynia otacza mnie ze wszystkich stron. Przeglądam lodówkę, otwieram piekarnik, rzucam okiem do bagażnika, zerkam na balkon - są wszędzie! :) Dopadło mnie dyniowe szaleństwo. Jestem jednak wybredna. Szaleję głównie na punkcie dyni hokkaido i to w dodatku pieczonej. Jeśli nigdy nie piekliście dyni, polecam! Spróbujcie koniecznie, a już nie będziecie chcieli jeść jej w innej postaci.
Polecam Wam też obłędny w smaku i banalny w przygotowaniu słodki mus z pieczonej dyni i banana, pachnący cynamonem.
Jak upiec dynię?
Ja wybieram hokkaido, bo można ją jeść ze skórką.
Dynię myjemy, kroimy na pół, wydrążamy środek. Pieczemy (najlepiej pod przykryciem z folii aluminiowej, żeby się nie przypaliła) około 50 minut w 180 stopniach.
Składniki na mus:
- 1 szklanka zblendowanej pieczonej dyni hokkaido
- 1 banan
- 1 łyżka miodu
- szczypta cynamonu
Wszystko blendujemy. Podajemy na ciepło lub zimno. Wybornie smakuje zarówno jako dodatek do naleśników, placuszków, płatków czy pieczywa, jak i jako samodzielny deser.
1 komentarze
Jestem głęboko wdzięczny za wskazówki i wsparcie, jakie otrzymałem w jednym z najtrudniejszych momentów w moim życiu. Kiedy czułem się beznadziejnie po stracie partnera, dr Agba wskazał mi drogę do pojednania i uzdrowienia. Dziś mój związek jest silniejszy, pełen odnowionej miłości, zaufania i szczęścia. Na zawsze będę wdzięczny za mądrość i pomoc, które pozwoliły mi odzyskać osobę, którą kocham. Skontaktuj się z tym spirytualistą mailowo: ( agbazara@gmail.com ) lub przez WhatsApp: ( +2348104102662 ).
OdpowiedzUsuń