Budyń kasztanowy dla małych i dużych - bez glutenu, bez mleka
02:30Budyń kasztanowy dla małych i dużych to budyń św. Hidegardy. Jest banalnie prosty, szybki do zrobienia i bardzo zdrowy. Mój Maluch zajadał w tempie błyskawicznym. A ja - zafascynowana fenomenalnym odkryciem - gotowałam kasztanowy budyń trzy dni pod rząd. Polecam i dla małych i dla dużych. :)
Składniki:
- 200 ml domowego mleka kokosowego (czyli rzadkiego, nie z puszki)
- 3 łyżki mąki kasztanowej
- 1 łyżeczka oleju kokosowego lub masła klarowanego
- dowolne dodatki
- dowolne dodatki
Mąkę dokładnie mieszamy z zimnym mlekiem, zagotowujemy ciągle mieszając i gotujemy 2 minuty. Możemy dodać syrop daktylowy do smaku, owoce, dżem lub co tylko dusza zapragnie.
Inspiracja znaleziona przez moją Mamę - o tu.
4 komentarze
Wszystkiego smacznego! :-)
OdpowiedzUsuńJestem głęboko wdzięczny za wskazówki i wsparcie, jakie otrzymałem w jednym z najtrudniejszych momentów w moim życiu. Kiedy czułem się beznadziejnie po stracie partnera, dr Agba wskazał mi drogę do pojednania i uzdrowienia. Dziś mój związek jest silniejszy, pełen odnowionej miłości, zaufania i szczęścia. Na zawsze będę wdzięczny za mądrość i pomoc, które pozwoliły mi odzyskać osobę, którą kocham. Skontaktuj się z tym spirytualistą mailowo: ( agbazara@gmail.com ) lub przez WhatsApp: ( +2348104102662 ).
UsuńOdnośnie zdrowego żywienia polecam wam zajrzeć do tego artykułu https://www.herbapol.com.pl/aktualnosci/zdrowe-jedzenie-fakty-mity-temat-tego-czym-wlasciwie . Moim zdaniem jest on na prawdę bardzo intereusjący i na pewno w jakis sposób będzie odpowiedzią na wiele waszych pytań w tym temacie
OdpowiedzUsuńPewnie była niezła zabawa.
OdpowiedzUsuńPrzy okazji, zapraszam na mojego bloga - prace o zdrowiu. Dużo pożytecznej wiedzy.