Jaglanka kakaowa z migdałami

09:57

Do tej pory myślałam, że śniadanie przygotowywane 5-10 minut to śniadanie błyskawiczne... Ale od kiedy mój świat stał się światem kilkukilogramowego Szczęścia, nieprzespanych nocy i wielkiej radości z ukradkowych uśmieszków odkryłam, że błyskawiczne śniadanie zajmuje 1 minutę, no może 2... :)
Czyli wrzucamy wszystko, co mamy do garnka, włączamy gaz, ew. mieszamy i czekamy. 
Od niedawna na moim stole królują więc płatki (jaglane, gryczane, owsiane bg) z rozmaitymi dodatkami. Chyba na blogu też nadejdzie era przepisów na jeszcze (!) szybsze dania. :)


Składniki:

- 7 łyżek płatków jaglanych
- 400 ml wody
- 3 łyżki gęstego mleka kokosowego
- 1 banan
- 1 jabłko
- garść rodzynek
- garść pokrojonych daktyli
- 1 łyżka kakao/karobu
- 3 łyżki migdałów w płatkach
- ew. 1 łyżeczka cynamonu
- ew. syrop słodzący


Wrzucamy płatki na gotującą się wodę z dodatkiem mleka. Dodajemy rodzynki, daktyle, obrane jabłko pokrojone w kostkę i rozgniecionego banana. Gotujemy 5 minut. Ew. dosładzamy syropem/miodem, dodajemy kakao i cynamon. Posypujemy migdałami.

You Might Also Like

3 komentarze

  1. robię to samo odkąd mam dzidziusia! :) dokładnie ten sam patent - płatki, coś mokrego (mleko, woda) i dodatki (Wszystko co szybko pod ręką) :) szybkie i pyszne!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale się wszystko zmienia... :) nawet śniadania ;)

      Usuń
  2. Bardzo smaczna, zdrowa i pożywna propozycja :)
    http://iwonka-bloguje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Subscribe