Surówka z brukselki i białej rzodkiewki z żurawiną

08:34

Kolejna surówka, którą od razu zjadłam całą. Brukselka na surowo, na słodko. Wariacja na temat poprzedniej pysznej surówki ze świeżej brukselki. Nic, tylko robić i jeść. Samo zdrowie :)



Składniki:

- 20 dag brukselki
- 1 biała rzodkiew
- 1 jabłko
- garść żurawiny

sos:
- 2 łyżki oleju (u mnie z ostropestu)
- 1 łyżka syropu z agawy
- sól do smaku


Brukselkę obieramy z wierzchnich liści, kroimy w plasterki. Rzodkiew i jabłko obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Żurawinę zalewamy wrzątkiem na 5 minut, po czym odcedzamy. Wszystkie składniki mieszamy z sosem.

You Might Also Like

0 komentarze

Subscribe